World Flora & Fauna (WFF) Program

...pe teme radioamatoricesti

Re: World Flora & Fauna (WFF) Program

Mesajde yo2mtg » 23 Noi 2013, 00:25

Activare cu final fericit

Intamplarea face sa ajung in apropiere de TASAD, localitate in judetul Bihor, localitate unde am avut pana in urma cu cativa ani si neamuri. Pot spune ca am si copilarit prin zona, copil fiind veneam in vizita la neamuri si colindam pe fel si fel de coclauri... in fine.
Am ajuns in zona, mi-am amintit instant as zice, pe unde sa merg sa ajung cu masina pe varful dealului. Ajuns intins antena si inceput pile-up-ul. Pana aici nimica nou. Cum am urcat cu masina pe drum, nu m-am obosit sa o intorc catre sat ci am ramas cu spatele, destul de bine cat sa observ in oglinzi ca in spatele meu la marginea satului, lumea vine, pleaca se uita, se aduna si tot asa pret de intreaga mea activare. Nu mi-am facut nici o clipa probleme, pentru simplu motiv ca nu ma gandeam ca as fi deranjat pe careva, sau si mai rau sa ma acuze careva ca am distrus ceva.

Ei bine, am facut suta de QSO-uri, am impachetat tot si am pornit drumul pe de intoarcere, desigur ca era singua cale de legatura cu DN-ul care m-ar fi dus la Oradea, asa ca inapoi spre sat catre cei 4-5 oameni care se uitau dupa mine. M-am apropiat si cand am fost in drept cu ei, pt ca nu ma gandeam nici o clipa ca ceva nu era bine cu ce am facut, am oprit, am deschis geamul si am salutat.

Eeeee, de aici a inceput dicutiile, ca ce fac ca ce caut , de unde sunt, cu ce treaba pe teren PRIVAT si multe altele in ordine diferita... Initial nu am stiut cu ce sa incep si pot spune asa cu juma de gura, ca pret de 1 sec am stat blocat cu gura deschisa as zice eu...hi. Nu stiam cum sa incep sa explic unor "tarani" scuze pentru cei care citesc cuvantul cu alta conotatie, decat cea pe care eu o doresc adica de o persoana care nu stie de radioamatori, de YOFF de Rosci de ROSPA, de YP0WFF si alte cateva chestii care deja imi zburau prin cap.... in fine, cu voce scazuta incerc sa zic ca nu stiu daca ei stiu , dar aici e o zona protejata, e trecut pe harta NATURA 2000 , pe site.... la care un barbat imi spune sec: STIM, pai eu de aia am venit sa activez la radio site-ul YOFF 421, care e si Rosci 00240, eee in clipa aceea le-am captat atentia si "tipul " imi zice: Ok eu sunt paznicul rezervatiei, ati spus la cineva ca veniti ?
Am ramas fara cuvinte, nu ma asteptam
desigur ca de aici deja am avut subiect de discutie, si de fapt am si inteles teama oamenilor ca as putea fi unul care
a venit sa prospecteze pentru gaze de sist. Va dati seama cand au vazut ca pe terenul lor s-a inaltat in cateva minute o antena de 10 m si un individ statea in masina, unde le-a fugit imaginatia.
Au inteles in mare despre ce e vorba, le-am arata si in laptop harta din NATURA 2000, le-am arata si pe QRZ activitatea mea si am crezut ca totul e gata, Dar... "paznicul" a apucat sa alerteze lumea, adica pe cei raspunzatori, ceva consilieri, pe cei de la muzeul Crisurilor pe custodele parcului si uite asa mi-am vazut blocata masina de o masina venita in viteza si din care au coborat alti 3 barbati. prezentari, explicatii, priviri iscoditoare si pana la urma cand am pomenit si de neamuirle care au plecat din sat totul a fost ok, atat de ok incat am fost invitat sa vizitez si muzeul amenajat in 3 camere langa caminul cultural din Tasad.
Ajuns la muzeul din localitate, povestile au inceput, lumea a devenit calma si interesata de actiunea mea plus ca s-au exprimat foarte clar ca sunt dornici de reclama la ceea ce fac ei, si ce fac? Ei intretin pajiste care e de fapt YOFF 421, in zona e o cetate dacica care le da dureri de cap de catre cei care cauta sa se imbogateasca si care fac prapad in teren, in zona mai sunt si 2 pesteri, una cu lilieci, tot in zona e si un site paleontologic si speologic, deci cu alte cuvinte am intalnit alti oameni la fel de pasionati de ceea ce ofera natura si istoria locului. Normal ca discutiile nu au fost deloc scurte astfel ca pana la urma cred ca 3 ore am dezbatut multe subiecte comune. Din pacate nici sustinere nu au din partea primariei si nici bani nu primesc pentru ceea ce fac. Nu stiu de ce imi seamana izbitor de mult cu anumite aspecte radioamatoricesti.
Am discutat si cu custoderele Muzeului Tarii Crisului de la Oradea si desigur ca a fost de-a dreptul fericit ca nu am venit sa prospectez pentru gaze ci sa mediatizez ceea ce ei iubesc.
Trebuiesc apreciati pentru efortul depus, au facut un muzeu, au scos cateva pliante cu o prezentare a zonei si ce interese prezinta arheologic, speologic si paleontologic, au tiparit si o revista full color de o calitate deosebita cu Tara Crisurilor, ce mai , dedicatie si dragoste pentru pasiunea lor. Eu nu am putut decat sa fac cateva fotografii, am scris si cateva cuvinte de apreciere in carte de oaspeti si am promis sa ii mai caut si sa ii reintalnesc cand mai ajung prin zona.
Nu ezit sa va indrum si pe voi, cei care cititi aceste randuri sa faceti o vizita la Tasad, aveti ce vedea, aveti cu cine schimba o vorba si nu veti regreta intalnirea cu oameni locului.

73 si 44 !!!
yo2mtg
 
Mesaje: 47
Membru din: 23 Mar 2013, 22:33

Re: World Flora & Fauna (WFF) Program

Mesajde bizzu » 23 Noi 2013, 20:13

Excelent! Sa inteleg din ceea ce scrii tu despre locuitorii respectivi ca in sfarsit mamaliga a inceput SA EXPLODEZE? Bun si Ponta asta la ceva! :lol:
"fou tous les moments cours"
Avatar utilizator
bizzu
 
Mesaje: 117
Membru din: 22 Mar 2013, 21:44
Localitate: Timisoara

Re: World Flora & Fauna (WFF) Program

Mesajde yo2mtg » 23 Noi 2013, 22:37

Maaa, oameni se pazesc asa cum stiu ei si cam in acelasi mod in care au facut si dacii odata....
De data asta pot sa ma consider norocos ca totul s-o gatat cu bine

Am intrebat in HA de ce e asa putine zone recunoscute de autoritati ca pe harta cu Natura 2000 apar mult mai multe
Raspunsul a fost simplu...sunt proprietati PRIVATE, nu pot sa spuna nimanui sa mearga acolo sa le activeze. PUNCT.
yo2mtg
 
Mesaje: 47
Membru din: 23 Mar 2013, 22:33

Re: World Flora & Fauna (WFF) Program

Mesajde bizzu » 24 Noi 2013, 00:48

Asa-i. Punct. Adica civilizatia se termina la granita estica a Ungariei. Punct.
"fou tous les moments cours"
Avatar utilizator
bizzu
 
Mesaje: 117
Membru din: 22 Mar 2013, 21:44
Localitate: Timisoara

Re: World Flora & Fauna (WFF) Program

Mesajde yo2mtg » 21 Ian 2014, 22:38

Putin mai tarziu, dar a meritat
Cu YP0WFF s-a ajuns la 100 de activari , da s-au activat ( TNX celor care si-au adus aportul ) O SUTA de referinte YOFF
Activarile au fost mai multe, dar.. se tine cont de cele unice.
Bun si asa, nu a fost usor dar a fost o placere

Anul acesta (2014) se continua si sa speram ca vom ajunge in zone noi ceea ce va fi mai dificil.
In apropiere nu a mai ramas nimic neactivat astfel incat distractia cea mare e de a gasi noi
referinte in drumurile viitoare.
yo2mtg
 
Mesaje: 47
Membru din: 23 Mar 2013, 22:33

Re: World Flora & Fauna (WFF) Program

Mesajde bizzu » 23 Ian 2014, 10:10

Pai... La Multi Ani de WFF si sa ne veselim si la activarea cu nr. 1.000!
Ma bucur sa vad si alti radioamatori ca prind... hmmm... aripi inspre WFF.
"fou tous les moments cours"
Avatar utilizator
bizzu
 
Mesaje: 117
Membru din: 22 Mar 2013, 21:44
Localitate: Timisoara

Re: World Flora & Fauna (WFF) Program

Mesajde yo2moi » 24 Ian 2014, 01:35

atentie...dusmanul asculta :)
Avatar utilizator
yo2moi
 
Mesaje: 12
Membru din: 22 Mar 2013, 23:13

Re: World Flora & Fauna (WFF) Program

Mesajde bizzu » 24 Ian 2014, 18:40

:lol:
"fou tous les moments cours"
Avatar utilizator
bizzu
 
Mesaje: 117
Membru din: 22 Mar 2013, 21:44
Localitate: Timisoara

Anterior

Înapoi la Discutii generale

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori

cron